FC Tempo Praha

U19: Tři body z Motorletu

18.4.2017 12:20   Michal Netušil  

Tempo zaslouženě obralo domácí o všechny body, rozhodnuto bylo už do poločasu.

Ve čtvrtek jsme předehrávali čtvrté jarní kolo proti Motorletu na hřišti Bílé Hory. Hrálo se na malé umělce, a tak se dal očekávat boj o každý centimetr hřiště. Chtěli jsme navázat na předchozí výhru, a tak jsme nabádali kluky, aby hráli aktivní presink už od vápna soupeře a zamezili tím Motorletu jednoduchou rozehrávku. Kluci si to vzali k srdci a poctivě plnili dané úkoly a díky tomu jsme dokázali zápas dovést do vítězného konce.

Od prvních minut jsme vysoko napadali domácí rozehrávku a tím jsme asi Motorlet zaskočili. Nevěděl si s tím rady a dělal hodně chyb při rozehrávce. Navíc jsme získávali odražené míče a dobře jsme roztahovali hru a dostávali se do zakončení. Domácí jsme nepouštěli k ohrožení Denisovy brány a naopak jsme zatápěli domácí obraně. Naše aktivní hra byla odměněna ve 20. minutě. K míči se dostal Soukal, který se prodíral až do vápna, kde ho domácí obránce zastavil jen za cenu faulu. Nařízenou penaltu proměnil Petřek - 0:1. O deset minut později jsme vedli už 0:2, poté co se trefil Soukal, kterého vybídl ke skórování Klajbl přesnou přihrávkou. O minutu později jsme se radovali potřetí. K míči se dostal na pravé straně Schätz, který křížnou střelou na zadní tyč nedal domácímu brankářovi šanci - 0:3. Za tohoto stavu jsme šli odpočívat do šaten a nabrat síly na druhý poločas.

V něm se obraz hry příliš nezměnil. Byli jsme neustále aktivní při napadání domácí rozehrávky. Z toho jsme vytěžili rohový kop ve 48. minutě. Rod si postavil míč a našel naběhnutého Schwanka, který nohou usměrnil míč do sítě - 0:4. Už to vypadalo, že jsme dali Motorletu konečnou ránu. Bohužel se ale domácím podařilo rychle snížit na 1:4 poté, co jsme neuhlídali náběh při rohovém kopu. Naštěstí se to ale v naší hře neprojevilo a styl hry jsme neměnili. To nám přineslo ovoce a zaslouženě jsme vyhráli. Motorletu se podařilo v samém závěru jen snížit na konečných 2:4.

Klukům bych chtěl poděkovat za předvedený výkon a snad na něj navážeme i v dalším zápase, kde nás čeká Vyšehrad, kterému máme co vracet.

Zápasy:

FK Motorlet Praha B - FC Tempo Praha 2:4 (0:3)