FC Tempo Praha

U17: Liberec jsme uběhali

17.10.2024 23:43   Petr Suchan  

K tomu trocha štěstí a velmi kvalitní tým odjel ze Lhotky s první porážkou.

Po posledním domácím zaváhání v zápase s Vlašimí nás čekalo utkání o návrat do čela tabulky proti doposud neporaženému Liberci. Začalo se ve vysokém tempu. My se snažili držet míč, ale agresivně napadající hosté nás nutili ke kombinaci spíše na naší polovině hřiště. Přesto se nám povedl dobrou kombinací dostat Bryscejna do samostatného úniku, který náš útočník proměnil ve vedoucí gól. Soupeř byl však v tu dobu lepším týmem. Neúnavně nás napadal. Byl dobře organizovaný. Zdravě agresivní a kvalitní na míči. Naše kluky jako by vedoucí branka znervózněla a začali jsme být zbrklí a ustrašení. Prohrávali jsme osobní souboje a rychle se zbavovali míče, z čehož plynuly nevynucené chyby. Hosté vyrovnali. Pak dokonce skóre otočili ve svůj prospěch. Zasloužená ztráta vedení za naši pasivitu a ustrašenost i přesto, že gól padl po zjevném faulu na Šandyho ve středu hřiště. Rozhodčí vůbec předvedl několik kontroverzních výroků na obě strany.

V šatně jsme si vyříkali, co a jak chceme hrát. Zvolili jsme agresivitu, celoplošný presink a zdůraznili jsme si důležitost držení míče a dobré organizaci hry. To se povedlo naplnit bezezbytku. Začali jsme Liberec napadat vysoko a hlavně společně, kompaktně a systémově. Slovan jsme dostali pod permanentní tlak. Vystupňovali jsme tempo hry na maximum a vydrželi to až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Do druhého poločasu vběhl zcela jinak nastavený tým a Slovan to evidentně zaskočilo. Intenzita hry přesahovala divizní úroveň a hrál se velice fyzicky náročný fotbal. Kluci šli tvrdě za vyrovnáním, což se jim v 61. minutě povedlo prostřednictvím dorážejícího dvougólového Matouše Bryscejna. Nám to evidentně nalilo energii do žil a hosté začali vadnout. Když po rohovém kopu a střele Honzy Šandery domácí obránce tečoval míč do protipohybu brankáře, nastala na Lhotce nezřízená radost a návrat naší U17 zpátky do čela divizní tabulky.

Zápas měl vše. Emoce, góly, intenzitu i kvalitu na obou stranách. Je potřeba poděkovat soupeři a uznat jejich vysokou kvalitu. My dnes poprvé v sezóně soupeře nepřehráli fotbalovostí, ale prostě a zkrátka jsme Slovan uběhali a měli potřebnou dávku štěstí.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slovan Liberec B 3:2 (1:2)