FC Tempo Praha

B tým: Málem ztracený náskok

14.10.2024 18:18   Petr Dedek ml.  

Po výborném úvodu Benfika v závěru bránila výsledek, ale tři body zůstaly doma.

Aktivní vstup do utkání byl odměněn hned dvěma brankami. Poctivý Rakušan byl ve správný čas na hranici malého vápna a pak Kuba Havlíček svou pohodu z rána přetavil v krásnou křížnou ránu z vápna, po které se brankář jen ohlédl. Nepouštěli jsme hosty vůbec do hry, všude jsme byli dříve a v přečíslení, ale tempo se nepodařilo udržet. Sice jsme po rohu Sobotkou zvýšili už na 3:0, ale nádhernou střelou do šibenice Ďáblice před poločasem snížily.

Do druhé půle hosté vyměnili útočníky a rázem nás trápili mnohem více. Na šance jsme asi vyhráli i druhou půli, ale chovali jsme se v nich možná trochu lehkovážně, dost často jsme chtěli akci šperkovat, a tak je neproměňovali. Po nedůslednosti na pravé straně nám prokličkoval hráč hostů vápnem až k brankové čáře a pro jeho spoluhráče už nebyl problém míč dorazit do odkryté branky. Naštěstí jsme přece jen jednu akci Gnipem dotáhli ke gólu i ve druhé půli a tato trefa se ukázala jako vítězná. Soupeř totiž pak ještě krásnou ranou zpoza vápna nechal přihlížet i našeho gólmana a čekalo nás perných 17 minut snahy udržet jednogólový náskok.

Po naší lehkosti z úvodu ani památky a nastal boj prokládaný nešetrnými zákroky zejména na Gnipa. Výsledek se naštěstí již nezměnil a my tak navázali výsledkem 4:3 na ranní příjemné překvapení áčka na Meteoru, ale je to už třetí zápas doma, kdy se v závěru zápasu dostáváme pod až příliš velký tlak. 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Ďáblice 4:3 (3:1)