FC Tempo Praha

A tým: Parádní fotbal a tři body z Meteoru

14.10.2024 0:17   redakce  

Po senzačním obratu jsme vyhráli na půdě lídra tabulky 4:3.

A tým: FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1) A tým: FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1)
Zápas měl snad všechno kromě červené karty. Padlo 7 branek, kopaly se 4 pokutové kopy. Pro dokreslení, jak těžký soupeř proti nám stál, poslouží drobný pohled do tabulky. Meteor měl po 9 zápasech 24 bodů a obdržel pouze 4 branky, z toho 2 při prohře v Sokolově. Hned první poločas nám naznačil, jaké kvality mají domácí. Po akci Tomáše Havlíčka jsme sice mohli jít do vedení, ale Novotný v souboji nedokázal umístit míč do branky, ačkoliv byl prakticky na brankové čáře. Pak už však hráli jen domácí a Pacovský se musel činit. Bezbrankový stav vydržel jen do 21. minuty. Po centru ze strany usměrnil míč Kordiak přesně - 1:0. Tomáš Havlíček byl pak faulován, kdy ho sestřelil nešetrný skluz při zakončení a Trajhan bezpečně proměnil penaltu - 1:1. Z naší strany to však bylo vše. Další vyložené šance už měl jen Meteor. Pacovský sice dělal možné i nemožné, ale po rozehraném přímém kopu a dorážce Chalupníka to bylo 2:1. Chce se říct pouze 2:1, protože domácí měli určitě více šancí a mohlo být po zápase.

A tým: FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1) A tým: FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1)
Nebylo, a tak se ve druhém poločase zadělalo na velké drama. Upravili jsme skoro vše, co šlo a dařilo se nám získat převahu hned od prvních minut. Bohužel se však po souboji Viktorina pískala hodně přísná penalta, kdy domácí hráč v běžeckém souboji upadl na zem a sám postižený Michálek penaltu proměnil - 3:1. Emoce jsme však pozitivně přenesli do našeho výkonu a po krásné střele Pytlíčka to bylo 3:2. Meteor však stále hrozil z penalt. Ta další už vypadala v pořádku, ale Michálek naštěstí přestřelil. Tady se zápas lámal, protože dotahovat znovu dvougólové manko už by byl velký problém. Naopak v 85. minutě poslal Jakub Havlíček rohový kop přesně na Hampapu a senzační vyrovnání bylo na světě - 3:3. Ještě však nebyl konec.

Michálek se dostal za obranu a vyběhnutí Pacovského skončilo faulem domácího kanonýra. Kleček rozehrál na Hampapu, který po lajně rozběhnul Sobotku, a ten byl zastaven jen za cenu pokutového kopu. V 95. minutě ji proměnil Jakub Havlíček a radost Tempáků málem zbourala stařičký stánek Meteoru - 3:4. Zápas pak skončil po 100 minutách hry a infarktový duel tak přinesl další tři body z pražského derby na Lhotku.

A tým: FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1) A tým: FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1)
Trenér Petr Vanko: "Snažili jsme se kluky celý týden nabudit, že v neděli vyhrajeme. Od začátku to tak úplně nevypadalo, ale po poločasové domluvě se sen stal skutečností. Je to skvělý pocit a jsem na celý tým velmi hrdý, jak jsme to zvládli. První poločas však vůbec nebyl podle našich představ a domácí využívali hodně prostoru ke kombinaci a jen díky Pacimu to bylo pouze 2:1. Po přestávce to už bylo prakticky na jednu branku a kromě penalt jsme Meteor nepustili do ničeho. Utkání mělo spoustu emocí a zlomových momentů a se vší pokorou jsme velmi šťastní za tři body. Závěr byl prakticky pohádkový a ještě několik hodin po zápase jsem emočně úplně vyčerpaný. Stejně jako minulý týden musím vyzdvihnout i kvality soupeře, který byl výborný. O to cennější je výhra."

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:4 (2:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:103)