FC Tempo Praha

U14: Výhry nad Čafkou i FTA

14.9.2024 19:54   Štěpán Rakušan  

Tempáci zvádli dvojzápas za šest bodů a nastříleli celkem dvanáct gólů.

U14: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 3:5 U14: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 3:5
 ČAFC
Zápas s Čafkou jsme začali lehkým infarktovým stavem, když jsme mohli dostat gól z naší chyby v rozehře. To vedlo k tomu, že jsme se probudili a začali hrát. Celý první poločas jsme drželi míč, ale do nějaké ložené šance jsme se dostali jen párkrát, protože soupeř byl při své obraně velmi zalezlý, když jejich útočníci byli na půlkruhu jejich šestnáctky a my jsme se přes ně snažili dostat středem, kde nebyla ani skulinka. První gólovou situaci jsme si vytvořili po sebrané odražce a vyhození míče na kraj na Weissiče, který přihrávkou kolem bloku našel Matese Nohýla a ten poslal míč na zadní, kde byl Proky, ale bohužel branku nevstřelil díky blátivemu terénu. Do vedení jsme se dostali pár chvil poté, kvůli vysokému pressingu ve vápně domácích se Nezby mohl dobře zorientovat a přihrál na volného Prokyho a ten už se nemýlil. První půle ale skončila 1:1, soupeř dokázal proměnit brejk na závěr po několika odražených míčích.

Druhý poločas začal parádně, protože se trefil Nezby po individuální akci po křídle. Poté jsme proměnili Matiasův centr Weissičovou hlavou, ale kvůli ofsajdu neplatil. Na další gól se nemuselo čekat dlouho, asi po deseti minutách Cejnič dokázal zužitkovat brejk po dlouhém míči Matiase. Další branku vstřelil Proky, když protlačil míč přes brankáře i obránce soupeře, který byl na brankové čáře. Hned z rozehrávky získal míč Cejnič od stopera domácích a dal náš poslední gól na 1:5. Zápas ale skončil 3:5, když jsme zase v závěru inkasovali, teď dokonce dvakrát.

FTA
Skóre 0:0 nezůstane dlouho, už v 5. minutě jsme se ujali vedení krásným lobem Koliho po dlouhém míči Máry. V 10. minutě se nám podařilo navýšit na 2:0, po rohu se k vyraženému míči dostal Momo a zblízka se ani nemohl mýlit. Poté se utkání uklidnilo, soupeřův výkon se zvedl a začalo se hrát víc ve středu hřiště, oba týmy měly své šance. Ve 33. minutě jsme byli svědky ne moc vídané situace u žáků, když si útočník soupeře vykoledoval dvě žluté karty a začervenalo se a musel ze hry. Tři minuty poté se Momo trefil podruhé, po vyhraném souboji trefil angličák zpoza vápna.

U14: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 3:5 U14: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 3:5
Do druhého poločasu jsme šli s třígolovým náskokem a o jednoho hráče víc, každý by si řekl, že to z naší strany bude klidné a budeme to mít pod kontrolou, ale soupeř se přes přestávku na nás nabudil a dokázal ve 46. zmírnit náš náskok, po důrazném průniku kapitána hostů přes celou půlku a přes tři naše hráče. Naše odpověď přišla po pár minutách, kdy soupeř špatně rozehrál standardku u jejich vápna, trefil Sergeje, ten posunul na Cejniče a ten si skvěle převzal míč a zachoval klid a uklidil míč do brány. Minutu na to si Sergej došel pro penaltu a Erža jí proměnil. Nepolevili jsme a další minuta přinesla další gól, když Sergej odražený míč poslal za záda obránců, Matias byl u míče první a poslal Cejniče do dobré situace, ten se napřáhl a z úhlu zamířil na zadní tyč a mohl jít slavit.

To ale nebyl konec, za dalších pět minut se trefil Matias po přízemním centru Weissiče, kterého našel nádherným dlouhým míčem do vápna Momo poté, co jsme zklidnili hru a otočili ji na něj. Sedmá branka nás ukonejšila a soupeř dal gól z přímáku, kterým naposledy upravil skore na konečný výsledek 7:2. V úplném závěru jsem mohli vstřelil ještě jednu branku, když jsme skvěle otočili hřiště tam a zpátky, u míče byl Dom, ten si míč navedl skvěle na prostředek a ještě líp přihrál, průnikovka mezi stopery projela na rozběhnutého Eržu, jenž výborně položil golmana, ale poté ho trefil a osmý gól Tempa nepadl.

Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 3:5 (1:1)
FC Tempo Praha - Football Talent Academy 7:2 (3:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:22)