FC Tempo Praha

A tým: První divizní výhra

1.9.2024 16:10   redakce  

Tempo slaví historické vítězství, dočkalo se ho ve Štětí, dokonce o tři branky.

Domácí měli podobně poskládaný tým jako my, ale na svém kontě již šest bodů, tedy o čtyři více než náš tým. Ve dvou posledních zápasech navíc neinkasovali ani jednou, což se ale během prvních jedenácti minut rychle změnilo. Hned v 8. minutě jsme předvedli krásnou kombinační akci, kterou Pytlíček vyšperkoval přihrávkou za obranu na Sedláře, který si sice špatně zpracoval míč, ale Obrtlík jej zezadu podrazil a kopala se penalta. Trajhan reparát za Karlovy Vary složil úspěšně a vedli jsme 0:1. Obrtlík se pak ocitl v zakončení, ale jeho hlavička naštěstí mířila vysoko nad branku. Z rozehraného odkopu od branky se pak zrodila nejhezčí akce zápasu. Pacovský rozehrál na Matyáše Kloučka, ten posunul na Trajhana, který prohodil míč mezi záložníky na Šebáka. Milimetrová šajtle posily z Braníka našla Tomáše Havlíčka, který šel ze strany sám na branku a o tyč zakončil přesně - 0:2. Po další akci velmi dobře hrajícího Gnipa musel zasahovat domácí obránce, ale může děkovat výbornému zákroku brankáře Sailera, který zabránil vlastnímu gólu. No a konečně další tutovka, kterou vymyslel svým průnikem Sobotka, uvolnil Sedláře, ale jeho zakončení se nepovedlo a Sailer chytil. U následné dorážky zívala na Pytlíčka téměř prázdná branka, ale ani tentokrát jsme gól dát nedokázali, protože se našemu střelci zamotal míč pod nohama. Narozdíl od minulého týdne nás to nemuselo mrzet, protože Pacovský předvedl vynikající zákrok a vykopl hlavičku z vyložené pozice.

Po přestávce jsme se soustředili na zodpovědnou defenzivu a čekali jsme na nějaký protiútok. Bohužel se nám nedařilo být přesní, abychom soupeře potrestali, ale povedl se rohový kop. Trajhan našel na zadní tyči Viktorina, který sice branku soupeře neohrozil, ale Sailer se srazil se svým obráncem a Viktorin druhou šanci hlavičkou využil - 0:3. Bylo rozhodnuto a i když Pacovský měl stále práci a výborným výběhem zlikvidoval další šanci soupeře, skóre se už nezměnilo. Máme tak první divizní tři body za výhru a hřejí o to více, protože se nám v týdnu rozpadly plány na sestavu. Nováčci to však zvládli na výbornou a na místě je pochvala za skvělé premiéry v dresu áčka.

Trenér Petr Vanko: "Opět velmi dobrý poločas a poctivá defenziva v druhém daly základy výhře. V týdnu nebylo vůbec jednoduché poskládat sestavu, protože nám vypadlo hodně kluků a někteří ještě na poslední chvíli před zápasem. Na druhou stranu jsme byli naprosto klidní, protože všichni pracují výborně v tréninku a říkají si o šanci výkony za béčko. To je správné nastavení a dneska se to všem vrátilo i s úroky. Určitě bych chtěl vypíchnout branku na 0:2, která padla po nádherné akci přes celé hřiště a potěšila oko diváka."

Zápasy:

SK Štětí - FC Tempo Praha 0:3 (0:2) Video ze zápasu