FC Tempo Praha

U14: Vítězná premiéra

30.8.2024 19:18   Štěpán Rakušan  

Tempáci v prvním mistráku na velkém hřišti porazili Čáslav.

U14: FC Tempo Praha - FK Čáslav 4:2 U14: FC Tempo Praha - FK Čáslav 4:2
Sice jsme už měli velké množství přáteláků na velké hřiště, ale přátelák není mistrák a to bylo znát. Kluci už hráli nějaké zápasy velmi slušně, ale dneska to nebylo nejpodařenější, jakoby kluci měli nervy.

Do zápasu jsme šli s tím, že soupeř bude hrát zalezle a my budem na míči velkou část zápasu, což se v první půli realizovalo. Hrálo se jen na straně oponenta, až na pár brejků. Museli jsme dobývat blok, i tak jsem se dostávali do zajímavých situací. Ale často jsme volili špatná řešení, místo střely přišla ještě přihrávka a naopak, když jsme míč neměli připravený na střelu, tak se pálilo. Přesto jsme se dostali do vedení 1:0 po krásné kombinaci, když Koli a Matias dokázali uvolnit ve vápně soupeře dvěma patičkami Alvina a ten s klidem proměnil k tyči, akce musela nadchnout fanoušky obou celků.

Druhý poločas ani nezačal a my jsme se dostali do dvougólového vedení Matiasem, který dobře vypíchl přihrávku a pak skóroval. Hosté se tím nenechali rozhodit a naopak se nabudili a dokázali do 15. minuty druhého poločasu srovnat. Gól na snížení dali po našem nedůrazu v pokutovém území, když jeden hráč soupeře přetlačil snad pět našich. Srovnávací branku nám vstřelili hosté po chybě našeho stopera, který se snažil přihrát brankáři, jenomže měl míč pod nohou a špatnou přihrávku útočník vypíchl a už si poradil. Ale stav dlouho nezůstal remízový, páč Mates Nohýl uvolnil krásnou přihrávkou mezi stopery Sváťu, ten si pustil míč a nemýlil se v zakončení. Pak se hrálo do 70. minuty bez branek více nahoru dolů, jako po většinu druhé půle, přesto jsme drželi míč častěji my a i když jsem hru zrychlili, dělali jsem nevynucené chyby. Nakonec v již zmiňované 70. minutě jsme rozhodli zápas na konečný výsledek 4:2 po tom, co Alvin přihrával Sváťovi do vápna soupeře a ten svým důrazem dokázal situaci proměnit.

Kluky musím pochválit, že i když soupeř dotáhl skóre, nenechali se tím rozhodit a nesklopili hlavy a dokázali vyhrát. Vítěznou mentalitu snad dokážeme dostat i do dalších zápasů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Čáslav 4:2 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:14)