FC Tempo Praha

A tým: Bod z Českého Brodu

25.8.2024 21:28   redakce  

Šebákovo vyrovnání v poslední minutě znamenalo remízu 2:2.

Skoro už tradičně jsme se v úvodu nechali zatlačit, ale naštěstí jsme domácí k ničemu významnému nepustili. Dá se říct, že jsme pak měli zápas pod kontrolou a vytvořili jsme si opět vysoký počet tutových šancí, které jsme ale bohužel znovu zahodili. To nás pravděpodobně stálo tři body, protože kdybychom o poločase vedli minimálně o dvě branky, mohlo to stačit. Na kdyby se ale jak známo nehraje, a tak jsme se mohli radovat jen po úspěšném zakončení Pytlíčka, kterého našel Sedlář - 0:1. Brod měl jednu velkou šanci, kterou zlikvidoval výborným zákrokem Pacovský.

Po přestávce to vypadalo nadějně, bohužel penaltový faul na Babického rozhodčí nepískl a na druhé straně soupeř trestal. Nejprve se prosazoval Bím, byl faulován a pokutový kop proměnil Křenek - 1:1. Prakticky za pár minut se Bím znovu uvolnil, jeho pokus skončil na tyči, ale Plucha dorážku zvládl bez problémů - 2:1. Museli jsme reagovat a střídající hráči hru opět oživili. Velké emoce vzbudila situace v 86. minutě, kdy byl Babický ve výskoku dvěma hráči poslán hlavou na tyč a k úžasu snad i domácích se penalta nepískala. Náš útočník byl vyřazen ze hry a v deseti s pocitem křivdy jsme se vrhli za vyrovnáním. Matyáš Klouček se uvolnil a po zemi odcentroval, jeho bratr Jaroslav odclonil Horálka a nabíhající Šebák si připsal premiérovou trefu v dresu Tempa v pravý čas - 2:2.

Trenér Petr Vanko: "Bod z venku má svoji cenu. Nebylo to jednoduché utkání a cením si, že kluci i přes velký pocit křivdy vyhrabali ještě síly a dokázali vyrovnat. V každém zápase celý tým bojuje jeden za druhého a věřím, že produktivita přijde s většími zkušenostmi. Přece jen jsou to naše první zápasy v divizi a víc v koncovce přemýšlíme, než abychom věřili automatismům."

Zápasy:

SK Český Brod - FC Tempo Praha 2:2 (0:1) Video ze zápasu