FC Tempo Praha

B tým: Přestřelka na Podolí

25.8.2024 13:17   Jiří Hron  

Mladý tempácký tým sehrál s expřeborovým týmem herně výbornou partii s nešťastným koncem.

Ve třetím utkání jsme vyrazili na hřiště Podolí, které v přípravě dost potrápilo áčko. Soupeř se prezentuje jednoduchou hrou postavenou na poctivosti a rychlém přechodu do útoku.

Začátek zápasu byl docela nezáživný, my jsme se nemohli dostat přes soupeřovu propracovanou obranu, dlouhé nákopy Podolí jsme zvládali pokrývat. Až jsme po naší standardní situaci nedokázali přerušit brejk soupeře a ten i díky zaváhání Davida při výběhu otevřel skóre. Přestože bylo těžké obranu Podolí překonat, několikrát se nám to podařilo, za zmínku stojí především zakončení Čecha na zadní tyči po centru Klugeho, kdy Čechíno bohužel z pár kroků přestřelil. Ve 29. minutě jsme špatně dohráli situaci, soupeř dokázal vrátit míč do vápna a při zakončení jsme spáchali faul, ze kterého byla penalta a následně vedení domácích o dvě branky. Csaplárova past tak byla připravena a do poločasu se na tom nic nezměnilo.

Začátkem druhé půle jsme si dali ukázkový vlastenec, kdy Max poslal rutinní malou domů, kdy ale porušil základní pravidlo, že vždy taková přihrávka musí jít mimo branku, a protože David reagoval jak tramvaj na konečné, míč skončil v naší bráně. Možná to byl záměr kluků, jak uchlácholit soupeře, protože jsme předvedli něco, co nelze nazvat jinak než bum-bum-bum a nazdar. Nejdříve Čechíno přistrčil kolem obránce na Čermiho a ten zakončil k tyči, poté to Kluge trefil z trestňáku (brankář domácích asi nemá čisté svědomí u obou branek) a nakonec Mou šel důrazně za přihrávkou a z jeho souboje s obráncem vyletěl míč směr vyrovnání… a to se psala 55.minuta.

Pak na chvíli kanóny utichly, až v 70. minutě soupeř po rohu doklepl centr a šel opět do vedení, což ale vydrželo asi minutu, kdy po přihrávce Jardy vystřelil Riči, od břevna šel míč do zad brankáře a potom do brány. Rozhodnutí tohoto bláznivého zápasu přišlo v 78. minutě, když Podolí dohrálo další akci, zatímco my jsme doufali, že to dopadne jinak... V závěru jsme měli ještě tlak, ze kterého vzešla šance Moučky, který tváří v tvář brankáři domácích skórovat nedokázal. Odjíždíme tak bez bodu.

Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha B 5:4 (2:0)