FC Tempo Praha

A tým: Babický prvním střelcem

18.8.2024 23:27   redakce  

Domácí remíza 2:2 se Slavií Karlovy Vary znamená historicky první bod Tempa v divizi.

A tým: FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2 A tým: FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2
Divizní premiéra před domácím publikem k nám zavedla soupeře, který ještě v loňském roce účinkoval ve třetí lize. Po sestupu se sice kádr karlovarské Slavie obměnil, ale několik pilířů z loňské sezóny zůstalo. Navíc se na hřišti objevilo několik zahraničních hráčů, kteří zapsali výraznou stopu v nedělním zápase.

Úvod nás opět nezastihl v nejlepší kondici, ale tentokrát to netrvalo tak dlouho a našli jsme pevnou půdu pod nohama. Byli jsme hostům více než důstojným soupeřem a poměrně brzy jsme mohli jít do vedení. Debutant Bíba skvěle našel Sobotku, ten ihned odcentroval a hlavičku Pytlíčka srazil obránce rukou. Pokutový kop ovšem neproměnil Trajhan a brankář Soloha pak předvedl ještě fantastický zákrok při dorážce Pytlíčka. Naštěstí nás tento moment nepoložil a neustále jsme se snažili hrozit před brankou Slavie. Na druhé straně se toho moc nedělo, ale dlouhá autová vhazování Vylety a standardní situace znamenaly permanentní nebezpečí. Po jedné takové akci skončila hlavička Paula Jeremiaha Yomiho na břevně.

A tým: FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2 A tým: FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2
Po přestávce jsme měli dobrý vstup a zatlačili jsme Karlovy Vary do nepříjemných pozic. Po dohrávaném rohovém kopu nejprve pálil Pytlíček a střelu Tomáše Havlíčka umě tečoval Babický a mohli jsme slavit nejen vedení, ale první branku v divizi - 1:0! Chtělo by se říct "konečně" po téměř čtyřech poločasech, kdy jsme se v zakončení trápili. Vedení jsme ale bohužel udrželi jen pět minut, což se stalo klíčovým v cestě za třemi body. Série několika malých minel vyústila k průnikové přihrávce na Viktora Prince, který dal pod sebe, Pacovský na míč nedosáhl, Hampapa jej netrefil a Vyleta dotlačil míč do sítě - 1:1. Za dalších deset minut nám vyšší soutěž opět ukázala lekci z produktivity. Viktor Prince dostal těžkou přihrávku, míč mu propadl mezi kolenama, ale z otočky prakticky z kroku trefil míč z dvaceti metrů skoro do šibenice - 1:2.

A tým: FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2 A tým: FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2
Stejně jako minulý týden gól roku znamenal, že jsme museli dotahovat. Rozdíl byl tentokrát v tom, že jsme byli nebezpeční. A nakonec jsme naprosto zaslouženě vyrovnali. Přímý kop Trajhana sice nikdo netrefil, ale překvapený obránce odrazil míč jen před sebe, kde číhal Jaroslav Klouček a prostřelil výborného Solohu - 2:2. Aby toho nebylo málo, tak Moučka uvolnil střelce vyrovnávací branky do výborné pozice, ale obránce Pěkný dokázal uhasit zkázu karlovarské výpravy. Body se tak dělily za remízu a prolomili jsme konečně nulu na kontě gólů i bodů.

Trenér Petr Vanko: "Opět musím kluky pochválit. Hráli dobře a když soupeř trefil zase nádhernou střelu jako minulý týden, tak mi to bylo až líto, jak je to pro ně kruté. Tentokrát jsme však ukázali daleko větší morální a fotbalové síly a šli jsme za vyrovnáním. Nemuselo sice zůstat jen u něj, ale i tak bod bereme. Jsou to první góly a body v divizi, můžeme to vymazat z hlav a teď už si jít pro první výhru."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slavia Karlovy Vary 2:2 (0:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:104)