FC Tempo Praha

B tým: Prohraná přestřelka s Xaverovem

14.8.2024 10:44   Petr Havlíček  

Tempáci v domácí premiéře prohráli tenisově 3:6.

Na domácím hřišti proti Xaverovu, který v minulé sezóně nejen ve vzájemných zápasech potvrdil své kvality, jsme zahájili sezónu béčka. Zápas hraný ve velkém vedru začal spíš na naší polovině, kdy se nám střídavě úspěšně dařilo vyjíždět z rozehrávky, při pár zaváháních nás podržel debutující Machej. Ten však poprvé inkasoval ve 36. minutě, kdy ho překonal Herian. Nám se do přestávky přeci jen podařilo už víckrát navštívit pokutové území soupeře, v nejlepší pozici byl zřejmě Píša, kterého ale soupeř ubránil.

Do druhé půle jsme předvedli aktivnější vstup, hráli jsme víc na polovině soupeře, ale bohužel se Xaverov prosadil podruhé, když se trefil Sládek. Zareagovali jsme však velmi rychle, v 54. minutě proměnil vynikající Gnipovu kolmou přihrávku Moučka. Pak se ale při našich zaváháních v obraně během dvanácti minut zadařilo hostům nám odskočit až na 1:5. Gólové hody pokračovaly, nejprve přidal svůj druhý gól Moučka, pak jsme na první tyči inkasovali z rohového kopu a v závěru upravil na konečných 3:6 Píša.

Divácky zajímavé utkání bohaté na góly, z našeho pohledu ale převažuje zklamání. Určitou roli hrála nesehranost, kdy jsme v tomto složení nastoupili poprvé a minimálně tři hráči i na netradičních postech, na druhou stranu jsme se nedokázali dostat do potřebné aktivity a nasazení. Xaverov měl taktéž mladý tým, hosté hráli velmi dobře a zaslouženě vyhráli. Pro většinu kluků jsou to první cenné zkušenosti v dospělém fotbale a je škoda, že po zajímavých výkonech v přípravě jsme na to nenavázali v mistrovském utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SC Xaverov Horní Počernice 3:6 (0:1) Video ze zápasu