FC Tempo Praha

A tým: Škoda vyložených šancí

11.8.2024 21:59   redakce  

Divizní premiéra nám výsledkově nevyšla a s favorizovaným Slaným jsme prohráli 0:1.

A tým: SK Slaný - FC Tempo Praha 1:0 A tým: SK Slaný - FC Tempo Praha 1:0
V prvních minutách na nás byla patrná nervozita z vyšší soutěže a z očekávání, co se bude dít. Domácí nás díky rohovým kopům zmáčkli, ale naše obrana byla pevná. Slaný byl velký favorit, protože v minulé sezóně skončil na 4. místě a do té letošní šel ještě posílen. Prali jsme se však statečně a začali jsme se významně osmělovat. Výsledkem byly tři obrovské šance v prvním poločase. Po přihrávce Sedláře šel sám na Sedláka Sobotka, ale domácí brankář jeho pokus vykopl. Pak si domácí hrdina vybral slabší chvilku a doslova namazal Rakušanovi, kterému stačilo jen trefit odkrytou branku, bohužel neměl klid a rychlá střela z první skončila hodně vedle. Po kombinační akci v pokutovém území vznikla trma - vrma před domácí brankou, ale Kostka bohužel neprostřelil hráče před sebou.

A tým: SK Slaný - FC Tempo Praha 1:0 A tým: SK Slaný - FC Tempo Praha 1:0
Po přestávce navázal na naše loženky Babický, který hlavičkoval úplně sám, ale bohužel znovu jen vynikl domácí brankář Sedlák místo tempácké radosti. Své šance jsme zahazovali, a tak přišlo varování. Centr na zadní tyč nedokázal domácí hráč usměrnit na dlouhou nohu do branky. Slaný to však nemuselo mrzet. Nádeníček uspěl v hlavičkovém souboji a Ceccarelli se trefil nádherně z voleje zpoza pokutového území a Filip neměl šanci - 1:0. Hořká pilulka, ale museli jsme riskovat. To domácím nahrálo do karet a byli nebezpeční. Naděje na vyrovnání svitla po rohovém kopu, ale Kleček bohužel svou hlavičku taky neproměnil. Na první divizní gól a bod si tak budeme muset počkat minimálně na domácí zápas se Slavií Karlovy Vary.

Trenér Petr Vanko: "Dá se říct, že jsme nastoupili s kompletním týmem odchovanců a nejstarší hráč byl ročník 2000. V tomto ohledu byli domácí zkušenějším týmem a v zásadě to rozhodlo, protože jsme si v šancích nepočínali chladnokrevně. I tak chci kluky pochválit, jakým výkonem se prezentovali. Nemáme se za co stydět a jen velká škoda, že jsme si neodvezli aspoň bod. Vytvořili jsme si čtyři velké šance a musíme zapracovat na tom, abychom je příště dokázali proměnit."

Zápasy:

SK Slaný - FC Tempo Praha 1:0 (0:0) Video ze zápasu