FC Tempo Praha

A tým: Dvě generálky před soutěží

5.8.2024 0:07   redakce  

V posledním přípravném týdnu jsme vyhráli 4:2 ve Vestci a remizovali s Tuchlovicemi 3:3.

Vestec
Hrálo se na menším hřišti s ambiciózním soupeřem, který měl ve svém středu několik zkušených borců. Domácí několikrát hrozili ze standardních situací, ale Kadlec s Viktorinem si bezpečně poradili. Třikrát jsme pak dokázali domácí obranu potrestat po rychlé akci. Sedlář se výborně uvolnil a předložil nezištnou přihrávku Gnipovi - 0:1. Pak se Gnip proměnil v nahrávače a jeho zpětnou přihrávku proměnil Moučka - 0:2. Sérii tří branek pak zakončila souhra krajních obránců a centrující Rampa našel přesně zakončujícího Bíbu - 0:3. Po přestávce jsme brzy inkasovali po přímém kopu - 1:3. Pořád se rodilo hodně zajímavých situací před oběma brankami a po individuální akci Moučky jsme znovu vedli o tři branky - 1:4. Konečnou podobu výsledku pak dal Vestec po rohovém kopu - 2:4.

Tuchlovice
Tradiční a nesmírně kvalitní soupeř nás prověřil v generálce na hřišti v Srbech. Šli jsme poměrně brzy do vedení. Sobotka posunul míč Babickému, ten odcentroval a Pytlíček trefil přesně 0:1. Pak se po rohovém kopu prosadili domácí a dostrkali míč do sítě - 1:1. Odpověděli jsme po centru Trajhana, přiťuknutí Sobotky a druhý přesný zářez si připsal Pytlíček - 1:2. Opět vyrovnání po střele zpoza pokutového území po našich dvou nepřesnostech - 2:2. Ještě před pauzou Tuchlovice stihly strhnout vedení na svou stranu - 3:2. Po změně stran se z přímého kopu prosadil Trajhan a dal konečnou podobu výsledku. Ne že by šance už další nebyly, ale brankáři předčili útočníky.

Trenér Petr Vanko: "Opět jsme tým rozdělili na dvě poloviny a měli jsme možnost změřit síly s velmi dobrými soupeři. Jsem rád, že jsme dokázali všechny zatížit na větší počet minut. Zbývá poslední týden a pro všechny bude výzva říct si o místo v základní sestavě na první mistrovské utkání ve Slaném."









Zápasy:

TJ Viktoria Vestec - FC Tempo Praha 2:4 (0:3)
AFK Tuchlovice - FC Tempo Praha 3:3 (3:2)