FC Tempo Praha

A tým: Výhra v Rokycanech

21.7.2024 17:20   redakce  

Na hřišti účastníka divize skupiny A jsme v první přípravě zvítězili 3:0.

Na perfektně připraveném hřišti jsme otočili prakticky dvě kompletní jedenáctky a několik nových tváří. Na hřiště se dostali všichni loni ještě dorostenci ročníku 2005 a v prvním poločase byl nejzkušenějším hráčem na hřišti Sedlář.

Hráli jsme aktivně a neustále jsme se snažili být nebezpeční. Po zisku míče se uvolnil Gnip, dal do křídla Sobotkovi, jehož perfektní přihrávku přes celé pokutové území zakončil přesně Píša - 0:1. I přes několik dalších šancí se skóre měnilo až pár minut před poločasem. Trajhan zahrál přímý kop, Kleček míč vrátil před branku a Píša si opět počínal chladnokrevně - 0:2.

Po přestávce už jsme tak kvalitní nebyli a chyběl nám pohyb. I přesto jsme další šance měli, ale gólem skončila až ta poslední. Čermák udržel míč v těžkém souboji, uvolnil Pytlíčka a jeho střela na zadní tyč zapadla přesně za háčky - 0:3. Povzbudivý výsledek do přípravy s udrženou nulou pro dobře chytajícího Filipa.

Trenér Petr Vanko: "Na první zápas to nebylo úplně špatné. Samozřejmě máme ve hře pořád hodně nepřesností a ztrát míče, ale na druhou stranu jsem spokojený, kolik jsme si vytvořili šancí. Potěšila mě i práce do defenzivy, kterou podpořil Ondra Filip velmi dobrým výkonem. Je to sice jen příprava, ale každá nula vzadu a výhra určitě potěší."

Zápasy:

FC Rokycany - FC Tempo Praha 0:3 (0:2)