FC Tempo Praha

A tým: Hodnocení sezony

21.7.2024 16:00   redakce  

Během sezony kluci hodně vyrostli a na jaře už jsme byli prakticky se všemi výkony spokojeni. Výsledky mohly být určitě ještě lepší, ale zase máme položené zdravé základy na další soutěžní ročník, uvedl trenér Petr Vanko.

Jaké byly cíle do právě skončené sezony?
Snem a zároveň cílem byl postup do divize a jinak samozřejmě vylepšit naše loňské umístění a bodový zisk. Z těch neměřitelných to bylo určitě zvýšení odolnosti týmu a výchova dalších osobností, které budou tahouny áčka.

Jak se je podařilo naplnit?
Postup do divize se nepodařil z prvního místa, ale nakonec se to dodatečně podařilo z toho druhého a máme obrovskou radost za celý tým i klub. Umístění i bodový zisk se podařilo vylepšit a celkové druhé místo a zisk 62 bodů určitě považuji za úspěch. Během sezony kluci hodně vyrostli a na jaře už jsme byli prakticky se všemi výkony spokojeni. Výsledky mohly být určitě ještě lepší, ale zase máme položené zdravé základy na další soutěžní ročník.

Jaké jsou cíle do příští sezony?
Opět to bude velmi těžké, budeme nováček a musíme se poprat s nároky vyšší soutěže. Prvořadým cílem bude určitě záchrana.

Nejlepší zápas či moment sezony?
Vrcholem bylo poslední utkání na Vyšehradě, kde jsme hráli se silným soupeřem, bylo to náročné na hlavu a celý tým to zvládl naprosto bravurně. Těch dobrých zápasů bylo určitě více, ale vzhledem k důležitosti a načasování bych určitě vypíchl poslední kolo se Šemíky.

A tým: FK Motorlet Praha B - FC Tempo Praha 0:1 A tým: FK Motorlet Praha B - FC Tempo Praha 0:1
Největší zklamání sezony?
Tady určitě budu jmenovat domácí utkání s Kopaninou, kde jsme hráli dobře a bohužel přišla nesmírně smolná červená karta a nakonec se radoval soupeř. Dalším takovým klíčovým zápasem bylo domácí klání se Zličínem na podzim, kde ale klukům moc co vytknout nemám, ale nebylo nám prostě ten den vše nakloněno. Na kdyby se sice nehraje, ale bylo vidět, jak klíčový duel nakopl Kopaninu do zbytku jara a kdo ví, jak by to vypadalo s námi, kdyby se jeden z těchto zápasů zvládl a šli jsme do trháku my.

Který soupeř nebo soupeři vás v průběhu sezony nejvíc prověřili a čím?
Těžkých zápasů tam bylo více. Samozřejmě Přední Kopanina byla od ostatních odskočená, ale jinak si snad nevybavím nějaký lehčí zápas, zejména na jaře.

Na které dovednosti se v trénincích a zápasech zaměřujete víc než dříve?
Více teď pracujeme podle postů. Cílem bude jednou týdně takový trénink zařadit, aby kluci pilovali nějakou specifickou dovednost ze zápasu. Jinak je to hodně uzpůsobené taktice nebo soupeři. Důležité je, aby to kluky bavilo a něco jim to dalo. Skvělé potom je, že když hrajeme důležitý zápas s Vyšehradem, tak se na všem podílí i kabina a úspěch je tak nás všech.

Jakým způsobem si rozdělujete práci v realizačním týmu a chybí vám v nějaké oblasti trenér či přímo specialista?
Mít realizační tým jako Sparta nebo Slavia by se mi asi líbilo. Nicméně je nás teď na všechno pět a ve větším počtu se to lépe táhne. Stojím o to, aby se realizační tým rozšiřoval i v béčku, na čemž se taky zapracovalo, takže v tomhle směru se dělají důležité kroky ve fungování dospělých kategorií. Skvělé je zapojení i kondičního trenéra a určitě jeho služby budeme využívat i v dalším ročníku. Rozdělení práce je takové trochu podle situace, ale myslím, že všichni se cítí zapojeni a chci, aby se všichni podíleli na důležitých rozhodnutích a brali si svůj díl zodpovědnosti. Dokonce některé zápasy si odvedli jen Petr se Šmíďasem a já se jen díval a odvedli fantastickou práci.

Fotbal se v dnešní době rychle vyvíjí, jaký taktický nebo jiný trend vás nejvíc inspiruje?
Je vidět, že se hodně upozaďuje už základní rozestavení, ale je to všechno o úkolech na hřišti a herním pojetí. Vůbec se nemusíme bavit o kondiční a silové náročnosti, bez kterých to prostě nejde. Velkou inspirací je pro mě pořád Man City, Arsenal, budu se opakovat jako loni. Úspěchy Carla Ancelottiho ukazují, že to je i o managementu týmu a nejen tréninku. Pořád je cílem na konci zápasu vyhrát a v tom se náš tým posunul a věřím, že ty zkušenosti zase zúročíme.

V poslední době je velká snaha zpopularizovat ženský a dívčí fotbal, mělo by Tempo časem mít dívčí týmy?
Na tohle asi nemám žádný názor, protože to není jen otázka chtění, ale taky náboru, kapacity areálu. Jsem však člověk otevřený všemu, takže proč ne?

Pokud chcete říci něco na závěr...
Chtěl bych moc poděkovat celému realizáku za skvělou sezónu a podporu. Stejně tak velmi gratuluji celému týmu k nejlepšímu umístění Tempa v historii a zisku 62 bodů. Dále bych chtěl vyjádřit přání, abychom dále pokračovali v rozvoji nejen hráčů a trenérů a klub dále rostl a zažil co nejvíce úspěchů nejen na poli sportovním, ale i třeba v rámci růstu hracích ploch a tréninkového zázemí. Závěrem snad ještě všem příjemné léto a užijte si prázdniny s dovolenými, ať máme zase spoustu sil a energie pokračovat v posouvání dalších hranic klubu a týmů.

 

Osoby:

Petr Vanko