FC Tempo Praha

B tým: Hodnocení sezony

18.7.2024 11:43   redakce  

Zápasy jsme sice nevyhráli všechny, ale bylo jich o dost víc, než kdy dříve v A třídě, a posunuli jsme tak historická maxima v počtu bodů i konečné příčky v tabulce, uvedl trenér Petr Dedek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezony?
Stejně jako v minulých sezónách být servisním týmem pro A tým a možností adaptace na dospělý fotbal pro hráče U19. Zároveň udržet dostatečný počet hráčů béčka pro tréninkový proces, což se někdy s první větou trochu vylučuje, ale věříme, že pro Tempo je to cesta nejlepší, a tak se jí držíme i přes problémy, které přináší. V neposlední řadě bylo cílem zkvalitnit tréninkový proces, posílit realizační tým a samozřejmě zkusit vyhrát každý zápas.

Jak se je podařilo naplnit?
Pro áčko jsme, myslím, byli slušným servisem, téměř vždy si hráči A týmu mohli v našich zápasech doplnit minutáž víkendu, v tréninkovém procesu jsme vyšli vždy vstříc a to párkrát i personálně, Vojta Mastný se dokonce v průběhu sezóny přesunul do áčka trvale a vypomohl v krizovém období nedostatku obránců. Možnost adaptace pro hráče U19 se tento rok příliš nevyužívala, u dojezdového ročníku 2005 vlastně vůbec. Tam je jistě prostor pro zlepšení, plány už jsou. Počet hráčů na trénincích byl někdy nízký, ale je to daň, se kterou je nutno počítat. I zde máme dohromady s A týmem plán, jak to zlepšit, tak uvidíme, zda se jej podaří uvést do praxe. Tréninkový proces i tak, myslíme, šel nahoru, v zimě rozšířil realizační tým Adam Cizner a zápasy jsme sice nevyhráli všechny, ale bylo jich o dost víc, než kdy dříve v A třídě, a posunuli jsme tak historická maxima v počtu bodů i konečné příčky v tabulce.

Jaké jsou cíle do příští sezony?
Opět stejné jako letos, ale zase to realizovat aspoň o trochu lépe a kvalitněji. Vše jsem nastínil v předchozích odpovědích. Co se týče umístění v tabulce, tak jsme si letos na sebe vytvořili trochu bič, ale prát se o přední příčky nás bavilo a tak doufáme, že tak budeme činit i letos.

B tým: FC Tempo Praha B - TJ Březiněves 3:2 B tým: FC Tempo Praha B - TJ Březiněves 3:2
Nejlepší zápas či moment sezony?
Patrně výhra nad Kunraticemi v závěru podzimu 3:2. Velmi kvalitní zápas, který jsme měli šedesát minut pod kontrolou a vedli 2:0 a pak jej rozhodli i po nečekaném srovnání soupeře na 2:2. Máme ho natočený na veo a některé akce mne až překvapily svou kvalitou. Nicméně tato sezona byla na krásné momenty a úspěšné zápasy opravdu velmi bohatá.

Největší zklamání sezony?
Pocitově asi nula bodů ze zápasů s Dubčí, ale jejich konečné první místo hovoří jasně a ač nepůsobí třeba tolik fotbalově, tak umějí zápasy vyhrávat a na body se fotbal hraje. Rozumově tedy musíme volit závěr sezony s několika prohranými zápasy s inkasovanými pěti góly.

Který soupeř nebo soupeři vás v průběhu sezony nejvíc prověřili a čím?
Kunratice a Spoje B svou hráčskou kvalitou, Xaverov týmovou kvalitou, Dubeč, Vršovice a Háje bojovností a pragmatickou hrou.

Na které dovednosti se v trénincích a zápasech zaměřujete víc než dříve?
Na rychlost a délku přihrávek, hru bez míče, konstruktivní zakládání útoku od vlastní branky.

Jakým způsobem si rozdělujete práci v realizačním týmu a chybí vám v nějaké oblasti trenér či přímo specialista?
Doposud jsme si ji příliš nedělili, ale od nové sezony máme v úmyslu rozdělit si sledování defenzivní a ofenzivní činnosti. Videoanalytik by se určitě hodil a mám s tím naprosto jednoznačně kladné zkušenosti, neboť vidět se na videu v herní situaci je pro hráče nejlepší možná zpětná vazba. Ale pořád hrajeme jen A třídu, tak je třeba držet určitý balanc v tom, co po hráčích vyžadovat a co jim nabízet. Ale více videí než minulou sezonu bychom chtěli shlédnout i vyhodnotit.

Fotbal se v dnešní době rychle vyvíjí, jaký taktický nebo jiný trend vás nejvíc inspiruje?
Určitě odvážný ofenzivní aktivní přístup, viz Španělsko, Manchester City. Z jejich hry, ale i mnohých dalších týmů, bych chtěl okopírovat mnoho. Nicméně je otázkou, zda a kolik toho je realizovatelné, neboť individuální kvalita, a z toho pramenící schopnost nechybovat, je diametrálně jiná. Ale některé věci jsem si z Lipska a Mnichova, kde jsem dva zápasy Eura viděl naživo, odnesl a třeba se trochu zapracovat podaří.

V poslední době je velká snaha zpopularizovat ženský a dívčí fotbal, mělo by Tempo časem mít dívčí týmy?
Nemyslím, že by mělo, ale určitě by jednou mohlo. Ale určitě ne dříve, než budeme mít dostatek ploch.

Pokud chcete říci něco na závěr...
Divize chlapů, liga dorostu i liga žáků na Tempu stejně jednou budou, neboť kvalitní a vytrvalá práce prostě nemůže nepřinést odpovídající ovoce. To jsem zde psal před rokem. Liga dorostu a liga žáků tu stejně brzo budou, neboť kvalitní a trpělivá práce našich trenérů nemůže skončit neúspěšně. Naše cesta je možná delší, ale má tak silné kořeny, že vyroste tam, kam chceme a přejeme si. Píšu letos.

Osoby:

Petr Dedek