FC Tempo Praha

U14: Dobře zakončená sezona

20.6.2024 13:50   Jaroslav Hodánek  

Tempáci si na závěr soutěže přesně zastříleli v Ústí nad Orlicí.

Od první minuty aktivita a chuť hrát fotbal, díky čemuž odměna v podobě první branky na sebe nenechala dlouho čekat, navíc po velmi pěkné akci, které v podstatě nic nechybělo. Rychlé otočení hry po vhazování, skvělá práce s míčem, dobře vyřešené průnikovky, možnost vybrat si z několika náběhů a ve finále vykombinováno tak, že jsme míč uklízeli do prázdné branky. Prostě výborně sehráno. I v dalším průběhu zápasu jsme byli aktivní a pochválil bych i náš klid s míčem, neboť přestože se soupeř často snažil naši rozehrávku napadat ve více hráčích, dokázali jsme se většinou z těchto situací šikovně vykombinovat a naopak si tím sami vytvářet přesilové situace. Nicméně i soupeř hlavně v první půli potvrzoval, že patří do horní poloviny tabulky, po zisku míče zkoušel rychle hrát nahoru, vzadu si s tím však kluci, až na jednu situaci, ze které jsme inkasovali, dokázali poradit.

V poločase jsme šestkrát vystřídali a jelikož i kluci, kteří naskočili až do druhé čtyřicetiminutovky, v aktivitě a nastavení do hry za svými parťáky z první půle nijak nezaostávali, během dvaceti minut vytáhli brankový účet až na deset vstřelených branek. Závěrečnou dvacetiminutovku už jsme pojali tak trochu jako rozlučku se sezónou, obránci si šli zahrát do útoku a útočně ladění hráči naopak dozadu, nicméně skóre již se nezměnilo.

Jelikož nám tímto zápasem skončila letošní fotbalová sezóna, chtěli bychom za celý realizační tým kluky pochválit a poděkovat za to, jak se v celé sezóně prezentovali, jak na sobě pracovali a jak drží při sobě jako parta, která si jde za svým cílem. Věříme, že se kluci ve svém fotbalovém rozvoji zase o kus posunuli a posbírali během letošní úspěšné sezóny spoustu nových zkušeností, které na své fotbalové cestě v budoucnu určitě uplatní.

Zápasy:

FK Orlicko - FC Tempo Praha 1:10 (1:4)