FC Tempo Praha

A tým: Šest branek Vyšehradu

16.6.2024 22:21   redakce  

Souboj o druhé místo Tempo jednoznačně ovládlo. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Ztráceli jsme tři body, takže matematika byla jednoduchá. Jen výhra nám zajišťovala posun na druhé místo tabulky. Čekala se vyrovnaná bitva a hned úvod zápasu byl velmi zajímavý. Hned po pár minutách se v dobré pozici ocitl Tomáš Havlíček, ale Lisa jeho střelu vyrazil. Na druhé straně Pacovský chtěl vyhodit míč, který mu vypadl z ruky přímo před Krčmáře, ale pohotovou reakcí náš brankář vše odčinil. No a pak už začalo existovat jen jedno mužstvo. Tomáš Havlíček důrazně získal míč na polovině hřiště, na hranici pokutového území našel Pytlíčka, který si pohrál se dvěma obránci a uklidil míč na zadní tyč - 0:1. O chvilku později Rakušan milimetrovým pasem uvolnil Kloučka, který se také neukvapil a další přesná střela k tyči znamenala vedení 0:2. Domácí byli evidentně zaskočeni a brzy mohlo být po zápase. Kostka předložil míč před prázdnou branku Tomáši Havlíčkovi, který ji bohužel netrefil a v další situaci šel sám na branku Klouček, ale Lisa domácí podržel. Místo rozhodnutí zápasu jsme bohužel dostali Vyšehrad do hry. Heřman přetlačil naše dva hráče, odražený míč vypadl ke Slapničkovi, který s pomocí teče Kostky dopravil míč do sítě - 1:2.

Bylo zaděláno na drama a po změně stran kontaktní gól nalil domácím víru v dobrý výsledek. A bohužel nezůstalo jen u víry. Slapnička prohodil Kostku, vnikl do pokutového území a kontakt s Hampapou byl oceněn pokutovým kopem, který Kazda proměnil - 2:2. Začínalo se tedy znovu a výsledek hrál do karet domácím Šemíkům. Unikajícího Kloučka pak fauloval za cenu žluté karty domácí Alexandr Krivosheev, přímý kop Trajhana prodloužil Kostka na Viktorina a znovu jsme po jeho hlavičce vedli - 2:3. Rakušan pak dal míč za obranu, Pytlíček dvakrát doslova vykoupal domácího obránce a nekompromisně pod břevno zavěsil - 2:4. Prakticky za okamžik Pytlíček přihrál Tomáši Havlíčkovi, který proběhl přes tři hráče, Lisa sice jeho velkou šanci chytil, ale na dorážku Rakušana byl krátký - 2:5. Pětiminutovka snů definitivně popravila naděje domácích na dobrý výsledek a my jsme drželi stříbrné umístění pevně v ruce. Když pak v závěru Rakušan poslal přihrávku za obranu a Alexandr Krivosheev nezvládl souboj se Sobotkou, padla definitivní gólová tečka sezóny na 2:6. Slavili jsme výhru a posun na druhé místo, nejlepší umístění klubu v historii se ziskem 62 bodů.

Trenér Petr Vanko: "O osudu zápasu už mohlo být rozhodnuto v prvním poločase, ale bohužel jsme své šance nedali a Vyšehrad se dostal na dostřel. Pak už to bylo trochu o hlavě a z toho pramenila i nervozita na začátku druhého poločasu, kdy šel soupeř do penalty a vyrovnal. Naštěstí jsme si pomohli standardní situací a pak už jsme krásnými góly trestali defenzivu domácích a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Klukům moc gratuluji k letošnímu ročníku, protože hráli výborně. Moc děkuji i celému realizáku za super spolupráci a inspiraci k práci a těším se na volno a začátek letní přípravy."











Zápasy:

FC Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 2:6 (1:2) Video ze zápasu