FC Tempo Praha

U11: Výhra nad AC Milán

14.6.2024 11:30   Dominik Kadlec  

Tempáci se zúčastnili turnaje v Hannoveru a druhá parta finále Planeo Cupu.

U11 na turnaji v Hannoveru U11 na turnaji v Hannoveru
Druhý červnový víkend nás čekaly dva velké turnaje. Polovina týmu vyjela na turnaj do německého Lehrte nedaleko Hannoveru, kde v konkurenci 72 týmů obsadila pěkné 18. místo. Během sobotního dopoledne se klukům podařilo vyhrát základní skupinu, která je posunula mezi 24 nejlepších. Krásným zážitkem byla výhra 2:1 nad AC Milán, který nakonec skončil v celém turnaji na 3. místě. Po této skupině se nám odpoledne tolik nedařilo a do skupiny mezi 12 nejlepších jsme nepřešli přes Galatasaray Istanbul, PAOK Soluň a německý Staaken, který překvapli všechny a skončil na 6. místě v turnaji. V neděli jsme tedy bojovali o 13. až 24. místo, v této skupině jsme byli úspěšní z poloviny, kdy jsme například ztratili vedení nad Werderem Brémy a remízovali 1:1 s druhým českým zástupcem v turnaji Sigmou Olomouc. Celkově lze turnajové vystoupení hodnotit pozitivně. Nakonec jsme v utkání o 17. místo po velkém tlaku, který jsme nepřetavili v góly, podlehli Havelse na penalty.

Druhá polovina týmu nás reprezentovala v Hlučíně ve finále Planeo cupu,  kde nakonec obsadila 23. místo ze 24 týmů. Byť se umístění zdá zklamáním, je nutno dodat, že kluci často doplatili na zahozené šance a také na to, že ve svém výběru neměli žádné urostlé hráče. Soupeři je tak v některých důležitých momentech přetlačili a překlopili výsledek na svou stranu. Důležité pro nás je, že se kluci, vyjma utkání se Spartou, dokázali ve hře vyrovnat každému soupeři a vždy se tahali do posledních minut o výsledek.

Účastí v těchto turnajích jsme nabrali mnohé zkušenosti, které kluci zúročí v budoucích letech při dalších akcích, ať už to byly pro některé další mezinárodní zkušenosti, tak pro některé kluky premiérová účast ve finále Planeo Cupu.