FC Tempo Praha

U16: Halík jako houska Slavoj

3.6.2024 20:00   Jáchym Trajhan  

Vyrovnání na 3:3 gólmanem Halíkem a lahůdková houska Slavoj byly nejlepšími momenty zápasu na Zbraslavi.

Na vysokém pažitu a proti o záchranu bojujícím soupeři nás nečekalo vůbec nic lehkého. Od začátku jsme drželi míč, soupeř se posouval v bloku na vzdálenějším kruhu a kvůli pomalému otáčení a řadě nepřesností jsme se nemohli dostat do šance. Pár naznáků jsme měli, ale nic vážnějšího, ujala se až pěkná střela Cihly zpoza vápna a zaslouženě jsme šli do vedení.

Druhá půle začala velmi podobně, drželi jsme míč, ale neměli jsme nějak extra šancí, po chybě golmana jsme ale šli do vedení 2:0 a to jako bychom si řekli, že je hotovo. Opak byl pravdou. Domácí spoléhali na brejky a rychlé útočníky, jeden takový brejk se ujal a rázem bylo na drama zaděláno. Domácí přeplněná tribuna místní omladinou vyhecovala jejich kluky k heroickému výkonu a dokázala po akcích jako přes kopírák otočit na 3:2. Propady ve středu pole a rychlé brejky. My jsme se vrhli do útoku, ale opět to bylo spíše platonické, a tak soupeř stále hrozil z brejků, nastřelil dvě tyče a při nás stáli všichni svatí. No a tak se naskytla poslední možnost, roh v nastaveném čase, vyslali jsme Fejka z brány do vápna a vyplatilo se. Roh sice byl odvrácen, ale Byhar si našel odražený míč, poslal ho zpět do ohně, tam si ho mazácky zpracoval Fejk a mezi nohy gólmana, slabší nohou, nám vystřelil alespoň bod.

Před zápasem by byl bod málo, podle průběhu zápasu je nakonec zlatý, hlavně kvůli druhé půli.

Ještě bych chtěl poděkovat domácím za skvělou atmosféru a přátelské vystupování. Za zmínku určitě stojí zbraslavský tatínek, který mával v pozici asistenta a shodli jsme se všichni přítomní Tempáci, že by 99% lidí poslední situaci zvedlo jako ofsajd, i když objektivně nebyl. Na závěr ještě musím pochválit místní housku Slavoj, která je fantastická a vřele jí doporučuju všem, kteří na zbraslavský fotbal dorazí.

Zápasy:

SK Zbraslav - FC Tempo Praha B 3:3 (0:1)