FC Tempo Praha

U16: Spravedlivá remíza

29.5.2024 23:32   Jáchym Trajhan  

Tempáci vyválčili bod proti osmnáctce Admiry.

Nedělní dorostenecký fotbal na Tempu jsme zakončili zápasem s Admirou U18. Soupeř stále bojuje o prvenství v přeboru a na podzim nás poměrně jasně předčil hlavně fyzickou a rychlou hrou. Tyto dva faktory nás motivovaly, abychom odčinili podzimní porážku a soupeři ztížili boj o titul.

Na větším hřišti, než to bylo při prvním setkání, jsme chtěli soupeře více roztáhnout a kombinovat především po zemi. Úvod se nám vydařil, měli jsme více ze hry, avšak do vážnějších gólovek jsme se nedostávali, přišla pauza na pití a obrázek hry se změnil. Admira byla najednou všude dřív, živější a tvořila si šance, dvě z nich skončily na břevně a další létaly spíše vedle. My jsme se občas taky nadechli k výpadu, ale jasnou šanci jsme si nevytvořili. A tak poločas s trochou štěstí na naší straně skončil 0:0.

Do druhé půle jsme zase vstoupili vcelku pozorně a už se dostávali do nebezpečných situací. Fungoval nám střed hřiště, kdy jsme větší rotací dělali soupeři značné problémy, bohužel naše šance většinou končily neklidným zakončením. A tak přišel trest, nenápadná akce Admiry - 0:1. To nás nepoložilo a vytvářeli jsme si další šance, které jsme někdy trestuhodně zahodili. 

Odměna nakonec přišla v 73. minutě - hezky zatáhl Formáček do strany a našel před bránou Schnappela, kterému stačilo centr lehce tečovat - 1:1. Na klucích bylo vidět odhodlání výsledek ještě zvrátit, ale už se to bohužel nepodařilo. 

Za druhý poločas, bychom si možná výhru zasloužili, ale když to sečtu s prvním, tak je remíza asi spravedlivá. Držíme se na krásném 6. místě, které budeme chtít potvrdit na hřišti Zbraslavi příští víkend.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FK Admira Praha B 1:1 (0:0)