FC Tempo Praha

U14: Tempáci vítězem divize

29.5.2024 15:43   David Perl  

Tři kola před koncem, po výhře nad druhou Chrudimí, slaví Tempáci divizní triumf.

Vyšlo to pěkně. Domácí zápas s druhým týmem tabulky a v případě výhry možná oslava vítězství v divizní skupině C. Asi i díky polštáři dalších tří zápasů, které jsme měli v záloze, nebyla atmosféra o nic napjatější než obvykle. Do zápasu ale kluci vstoupili ve velkém stylu. Mělo to tempo, důraz, emoce a zpočátku i trpělivost, i když té mohlo být ještě mnohem víc. Dobrý start pak proměnil ve vedoucí branku Hoďas, který z vápna vymetl šibenici branky hostujícího týmu. Po snovém začátku ale přišlo povolení. Už se nám tolik nechtělo dostupovat a když jsme byli na míči, volili jsme spíš pohodlná řešení, která ale nevedla k nějaké šanci.

Pokud byl první poločas jasně v naší režii, tak druhá půle už byla vyloženě pouze na jednu branku. Soupeři docházely síly, a pro nás tak vznikalo mnohem víc prostoru, který jsme postupně využili k dalším třem pěkným brankám a v dalších mnoha šancích nás buď vychytal brankář hostů nebo jsme byli nepřesní.

Výhra 4:0 nám tak zajistila s předstihem prvenství v soutěži. Na titulu má podíl všech 29 hráčů, kteří naskočili do divizních zápasů. Mohli jsme tak rozkládat zátěž na dvě soutěže a právě ta pražská byla ve finále větší výzvou než většina divizních klání. I z toho důvodu nebyly oslavy tak bouřlivé, jak by si možná prvenství zasloužilo, ale jednoduše tomu chybělo nějaké vyvrcholení, nějaký velký zádrhel, který bychom museli překonat, něco, kde bychom si sáhli až na hranici sil. Na druhou stranu dlouhodobou soutěž za svůj život vyhraje jen zlomek sportovců a jsem rád, že si to kluci mohli prožít.

Zápasy:

FC Tempo Praha - MFK Chrudim 4:0 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)