FC Tempo Praha

U16: Taktika na Xaverov se vyplatila

23.5.2024 13:38   Jáchym Trajhan  

Soupeř zvolil jednodušší hru na dlouhé míče, ale Tempáci se nakonec prosadili kombinací po stranách.

Začátek zápasu byl takový víc oťukávácí, ale vstup jsme měli slušný. Po chvíli jsme zjistili, že soupeř bude kopat jen dlouhé míče za nás, a tak jsme chtěli mít dobré zajištění, včasné odcouvání a dobrou komunikaci. To se celkem dařilo, ale po našem nepovedeném výjezdu ze stopera a nepřitažení beka jsme inkasovali. To nás ale nepoložilo a pořád jsme si hráli svoji kombinační hru po zemi, kdy jsme chtěli využít náběhů za obranu na dlouhém hřišti. Jedna akce se do půle ujala, a tak jsme šli za stavu 1:1 do kabin.

Ve druhé půli jsme chtěli hlavně držet míč, rychleji otáčet hru a dostávat se ze stran do vápna. Plán jsme celkem naplňovali a po pěkných dvou akcích dal dva góly Brožek. Náznaků bylo víc, ale soupeř taky hrozil z nakopnutých míčů, kde našim hráčům už docházelo a dozadu couvat se už tolik nechtělo. Soupeř z ojedinělé, avšak pěkné akce, snížil na 2:3, a to ho celkem nakoplo. V dalších deseti minutách nás přitlačil a měl několik zajímavých šancí, naštěstí mířil většinou vedle, nebo zasáhl dobře chytající Donadello. Zápas jsme zlomili ze skvěle dohraného přímého kopu, v závěru jsme ještě zpečetili výsledek penaltou Maxe, který se vrátil po dlouhé době do mistrovského utkání.

Výsledek 5:2 vypadá jednoznačně, ale proti jednoduše hrajícímu soupeři se nerodil vůbec lehce, a tak jsme za tři body rádi.

Zápasy:

SC Xaverov Horní Počernice - FC Tempo Praha B 2:5 (1:1)