FC Tempo Praha

U15: Ve Svitavách se vše sešlo

20.5.2024 23:21   Petr Suchan  

Tempáci přivezli vysokou výhru 11:1.

V krásném areálu se dvěma travnatými plochami domácí zvolili k zápasu tréninkové hřiště o menších rozměrech. Možná i se záměrem nám to na malém prostoru co nejvíce znepříjemnit. Pokud tomu tak opravdu bylo, tak se to úplně nepovedlo.

Kluci okamžitě po zahájení utkání spustili agresivní, rychlou, kombinační hru. Hráči Svitav se museli cítit jako na kolotoči. Hned v první minutě se dostal do šance Tajovský, ale netrefil ideálně míč. Následná pohotová dorážka Wiesnera skončila na tyči. Soupeř se s vypětím všech sil od samotného začátku prakticky jen bránil a běhal bez míče. Naše náběhy za obranu byly smrtelné. Po jednom takovém doklepával Bryscejn do prázdné branky. Proměnili jsme dva rohy a penaltou Bryscejn završil hattrick již v prvním poločase.

V začátku druhé půle jsme přidali další dva góly a pak jsme mírně sundali nohu z plynu. Domácí se na pár minut vymanili z našeho sevření a připsali si několik střel ze střední vzdálenosti. Jedna povedená střela lízla břevno a tou druhou domácí útočník chytře nachytal vysoko postaveného Venzaru a ze čtyřiceti metrů našeho gólmana překopl. To bylo z pohledu Svitav vše. Znovu jsme přepnuli na vyšší obrátky a přidali další tři góly.

Velmi povedený výkon ve všech směrech. Trefili jsme se čtyřikrát hlavou, proměnili jsme penaltu, zužitkovali dva rohy. Góly jsme dali po povedených kombinacích do prázdné brány i střelou ze střední vzdálenosti. Již delší dobu se na pestrost a kvalitu zakončení soustředíme v tréninku a dnes jsme to vše v zápase předvedli bezezbytku. Základem byl velmi dobrý běžecký výkon a dobrá organizace hry. Ve Svitavách se to vše sešlo. Věřím, že to dokážeme dlouhodobě opakovat.

Zápasy:

TJ Svitavy - FC Tempo Praha 1:11 (0:6)