FC Tempo Praha

U12: Fotbal umí být krutý

21.3.2024 12:55   Petr Ježek  

Tempáci prohráli na Motorletu 5:6 brankou v poslední minutě.

Fotbal je krásný sport, ale umí být i krutý. To je asi náš případ v zápase s Motorletem. Soupeř patří v našem ročníku ke špičce a dokazují to i výsledky. Mají tam hodně šikovných hráčů a jednu velmi šikovnou holčinu. Asi jenom vypíchnu, že soupeř ani jednou nerozehrál konstruktivně při rozehře od brankáře. A to prý nemají gólmana a chytá jim hráč. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, soupeř nám nedal žádný míč zadarmo, rychle nás dostupoval a hráli důrazně. My jsme se na to chystali celý týden a musím říct, že jsme hráli hodně slušně. Přizpůsobili jsme se jejich důrazu, hráli jsme rychle a kombinačně. Skvěle nám fungovaly kolmé přihrávky za obranu. Vedli jsme 3:0 a byli jsme rozhodně lepší. Soupeř snížil v závěru první třetiny.

Druhou třetinu se hra trochu srovnala. Gól na 4:1 vstřelil Lemieux a pak jsme bohužel nedokázali proměnit tři krásné akce. To proměnit, tak je asi hotovo. Bohužel místo toho soupeř snížil na 2:4.

Na začátku třetí třetiny na nás soupeř vlítnul a bohužel z rohu si nešťastně míč do vlastní branky plácnul náš gólman. Okamžitě přišla odpověď a zase jsme vedli o dvě branky. Pak přišly další smolné momenty. Závar před naší brankou jsme nedokázali vyřešit a šťastným odrazem soupeř snížil. Vzápětí z rohu soupeř vyrovnal, kdy si míč do vlastní branky kopnul skvěle hrající Maty Pecháček. V 88. minutě běžel sám na bránu Šimon Matouš, nedal a z rychlého brejku a po šťastné teči Motorlet otočil zápas na 6:5. Pravidlo "nedáš dostaneš" se, bohužel pro nás, naplnilo. Rozhodně chci kluky pochválit za skvělý zápas. Chci poděkovat i Motorletu, mají výborný tým.

Mimo fotbal: Nelíbilo se mi chování trenérů Motorletu, protože řvou sprostě na děti, to samé hráči. Ale když řve sprostě trenér, tak se nemůžeme divit, že děti mluví stejně.

Zápasy:

FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 6:5 (:)